top of page

Sajtómeghívó

Szeretettel várjuk

 

Baranyai Levente
AERO SAPIENS

 

című művészeti albumát és kiállítását bemutató sajtóeseményre.

Időpont

2017. május 16. (kedd) 11.00

 

Helyszín

A38 Hajó

 

Résztvevők:

Baranyai Levente, Kurdy Fehér János 


Az AERO SAPIENS című könyv Baranyai Levente 2006 utáni munkáiba nyújt betekintést. A kötet a festő négy sorozatát tallózza: Hústájak, Indusztriális majális, Merülő repülők, Nemzeti Land Art. A bevezetőt írta Kurdy Fehér János, a reprodukciókat készítette és a kötet szerkesztette Lazlo Lugosi. Az angolul és magyarul is olvasható könyv a  Pauker Collection sorozatban jelenik meg 2017 május közepén.  

 

Baranyai Levente AERO SAPIENS című kiállítása megtekinthető az A38 hajón 2017. 05. 16-26. között.

Megnyitó  2017. 05.16. (kedd) 18 h

 

 

„Baranyai Levente több mint két évtizede festi elkötelezetten a Föld portréját. A mintegy százhatvan darab festményéből összeálló kivételes festészeti életműve egy sajátos, a művész által kifejlesztett archeológián alapul. Olyan tereket, tájakat, létesítményeket láthatunk vásznain, amelyek lentről, azaz a földi felszínről nem érzékelhetők, vagy a jelenben már nem láthatók, mert rég elpusztultak már, vagy soha nem is léteztek, vagy lerombolásuk előtti utolsó pillanatban vagyunk. Baranyai archeológiai kutatóárka úgy „utaztatja” nézőit, hogy a teret és az időt, az ismertet és a kikövetkeztethetőt túrja fel festőkésével.” 

Kurdy Fehér János

 

 

„Baranyai Levente nem egyszerűen a magasból, hanem az égbolt teréből látja és mutatja meg a Föld felszínét. 

Festményeit a történelmi elkötelezettség és az emberi szenvedély hatja át.”

Lazlo Lugosi

 

 

"Az elmúlás metaforájaként hevernek az arizónai repülőgéptemetőben a merülő repülők. Itt nyugszanak az arany homokba bújó acélkék gépmadarak, melyeken tér és idő metamorfózisa zajlik. Idővel a bálnatestű Jumbók szárnyaszegett albatroszként süllyednek az elmúlás sivatagába, és rozsdamarta alakjukat a feledés kvarckristály szemcséi fedik be finoman az örökkévalóságnak…"

Baranyai Levente 

 

 

(Fenti idézetek részletek a könyvből. A mellékelt fotó közzététele esetén kérjük feltüntetni, hogy Lazlo Lugosi reprodukciói. Nagyfelbontású fotókat a baranyailevente@hotmail.com címen lehet igényelni.)

 

Az esemény internetes oldalai:

Honlap:  http://baranyailevente.wixsite.com/baranyai-levente/aero-sapiens

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/429668820727576/

A38 hajó: https://www.a38.hu/hu/program/baranyai-levente-katalogusbemutato-sajtobejaras

 

További információk:

Imre Judit, szervező 30 2180522

Baranyai Levente honlapja

bottom of page