top of page

NEWS / HÍREK

TÁRGYAK ELŐTT ÁLLNI

Baranyai Levente, Felsmann István, Follárd Barbara, Hencze Tamás, Keresztes Zsófia, Kiss Adrián, Komoróczky Tamás, Kovács Gergő, Kútvölgyi Szabó Áron, Makai Mira Dalma, Mátrai Erik, Pinczehelyi Sándor, Szabó Dezső, Szűcs Attila

A kiállítás alapötletét Didi-Huberman gondolatai és Földényi F. László, Képek előtt állni című könyve inspirálta. Mindkét író egyik konklúziója, hogy egy mű értelmezése szubjektív, vagyis ítéleteinket saját tudásunk, érzéseink és belső világunk vezérlik.

A kiállításon bemutatott művek listája szubjektív, a teljesség igénye nélküli. Kizárólag már létező és ismert műveket hívtunk meg, olyanokat, amelyek amellett, hogy fontos helyet töltenek be az alkotók életműveiben, számunkra is izgalmasak, mi több, szépek. A három különböző generációból válogatott művek kiindulópontja az anyaghasználat meglepő módja, a matériák szokatlan párosítása. Az alapvetően lírai töltöttséggel rendelkező művekben nem csak erős vizualitásuk, az anyagok kifejező használata magával ragadó, de a művek körüli komplex történetektől sem vonatkoztathatunk el. Műtárgy-választásaink ezen felül nem egy lineáris gondolat mentén történtek, személyes történeteket, egymáshoz lazán kapcsolódó narratíva-láncot mutatunk be. A kiállítás mediálisan is sokszínű, a hagyományos olaj-vászon festménytől a csont-konstrukciókig, a gipsz relieftől az izofóliáig.

Deák Erika Galéria, Mozsár utca 1., Budapest, 1066

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic Square
bottom of page